У Запоріжжі правоохоронці припинили діяльність злочинної групи, яка створювала «альтернативні» органи місцевої влади.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

За версією слідства, група осіб намагалася створити псевдодержавні органи влади для розхитування суспільно-політичної ситуації в регіоні.

Зокрема, вони створили фейкові районні ради, для легалізації яких були створенні фіктивні статути, посвідчення депутатів, печатки, паспорти та інше.

Свою діяльність вони також збирали добровільні волонтерські пожертви на банківські картки.

Також відомо, що зловмисники створили сторінку в одній з соцмереж із закликами до приєднання громадян до «альтернативних» державним органам.

Організатори злочинної групи прагнули розформувати місцеві органи влади та місцевого самоврядування. У рамках цього «проєкту» вони навіть розглядали пропозицію легалізації зброї шляхом видачі фіктивних «дозволів».

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання підозрюваних та вилучили печатки псевдоорганів державної влади, папки з документацією за ним, документи по «Конгресу громадських об'єднань», чернетки, посвідчення громадської організації «Народний контроль», різні символіку та техніку.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 353 Кримінального кодексу України (самовільне присвоєння владних повноважень).

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ