Музей “Личаківський цвинтар”, у чию браму в ніч на 15-е січня цього року в’їхав автомобіль, подав позов до суду на водія, у якого вимагає відшкодувати збитки за ремонт кам’яної споруди. Про це повідомляє сайт мерії.

Нагадаємо, що кілька днів тому суд позбавив прав водія на рік і оштрафував його за це ДТП.

«Позов подано. Очікуємо відкриття провадження у цій справі», – зазначили у юридичному департаменті Львівської міської ради.

На судовому засіданні водій намагався заперечувати свою причетність до ДТП. Однак, свідки  ідентифікували його як особу, яка вчинила це ДТП.

У ніч на неділю, 15 січня, 27-річний водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки – замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами – 710 тис. грн.

Додамо, брама з боку вул. Шімзерів була збудована у 1901 році в неоготичному стилі з пісковика. На брамі розміщений медальйон із зображенням Матері Божої, авторства Еміля Шредля. У 2015 році місто відреставрувало цю столітню браму.

«Вголос» писав про пошуки львівського дитячого лікаря, якого шукають вже п'яту добу

ІА "Вголос": НОВИНИ