Понад чотири літри крові перелили старшому солдатові Нацгвардії, 22-літній Жанні Шаровій, яка вчора зазнала вогнепальних поранень від солдата строкової служби Артема Рябчука.

Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі генеральний директор Дніпропетровської обласної клінічної лікарні Сергій Риженко.

Він розповів, що дівчина народилася в селі на Харківщині, займалася спортом та мріяла стати офіцером.

Проте три кулі обірвали вмить її мрії.

«Прямо з калюжі крові лікарі «швидкої» привезли її до лікарні імені Мечнікова», - пише він.

За словами лікаря, у дівчини розбитий тонкий та товстий кишківник. Протягом чотирьох годин її оперували. Видалили понад метр кишок. На виході куля розбила хребет в поперековому відділі.

Зараз на Жанну очікують життєво важливі операції на хребті.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Сергій Риженко зізнався, що коли його вночі розбудив дзвінок з повідомленням, що до лікарні везуть поранених бійців, він вирішив, що розпочався наступ московських військ.

Також, як повідомляв «Вголос», 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавши розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

ІА "Вголос": НОВИНИ