Про це повідомив на брифінгу міністр освіти Сергій Квіт, повідомляє «INSIDER».

«Оскільки є доволі неприємна інформація, пов'язана з Українським центром оцінювання якості освіти, уряд сьогодні розглянув це питання і вирішив відсторонити від виконання обов'язків на час проведення розслідування Лікарчука Ігоря Леонідовича. Дійсно є запитання, на які потрібно дати відповідь», – заявив Квіт.

«Хочу підкреслити, що я особисто довіряю Ігорю Леонідовичу, вважаю його професійною і порядною людиною, з ім'ям якої пов'язана вся система незалежного оцінювання», – каже міністр.

Крім того, він запевнив, що останні події довкола Центру оцінювання якості освіти не позначаться на вступній кампанії.

Як писав «Вголос», заступниця міністра освіти Інна Совсун повідомила у «Facebook», що обшуки в директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його заступника Володимира Винника завершилися вилученням техніки, 5 тисяч гривень, чашки і двох ручок.

Сьогодні в ГПУ заявили, що знайшли в посадовців УЦОЯО 130 тисяч доларів.

Учора, 21 липня, в управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури поінформували, що службових осіб керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки викрито в несанкціонованому втручанні в систему оцінювання якості освіти й реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, для зміни інформації на користь третіх осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ