Отримати профілактичні щеплення, а також щепитися від ковіду та правцю можна у будь-якому медичному закладі Львівщини.

Про це сьогодні, 21 квітня, повідомила керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, експертка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА з епідеміології Наталія Іванченко.

За її словами, саме зараз, у ці важкі часи не варто нехтувати своїм здоров’ям та відмовлятися від профілактичних щеплень.

«Людям треба згадати від чого вони були вакциновані, від чого – не були. Якщо людина не має документального підтвердження про попередню вакцинацію, така людина вважається невакцинованою, їй пропонують заново пройти всю вакцинацію», - каже лікарка.

І додає, що зараз в Україні безкоштовно можна вакцинуватися від 11 вірусних інфекцій.

Наталія Іванченко також зазначила, що щоденно на Львівщині вакцинують від 90 до 150 осіб серед тих, хто вимушено покинув свої домівки через напад російських окупантів на Україну. Адже саме ці люди зараз перебувають у зоні підвищеного ризику.

Також лікарка нагадала, що раз на десять років кожна доросла особа повинна отримати щеплення проти дифтерії та правця.

«Найменший поріз, найменший опік, найменша подряпинка може спричинити важке захворювання – правець. 50 відсотків людей, які захворіли, на жаль, не мають шансів одужати, якщо не вакцинована», - попередила вона.

Окрім того, Наталія Іванченко нагадала про необхідність отримати бустерну дозу вакцини від ковіду.

«Щоденно реєструють нові випадки захворювання на ковід. Чисельність їхня різна. Найменше ми мали за добу 12 позитивних випадків. Найбільше – 58 позитивних випадків на добу. Також, на жаль, реєструються і летальні випадки», - каже лікарка.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», Львівщині минулої доби загрожували ракети окупантів з акваторії Чорного моря.

ІА "Вголос": НОВИНИ