Зараз коронавірусом у Львівській області найбільше хворіють люди у віці 30-49 років. Зріс відсоток захворюваності серед дітей – якщо раніше хворіли 4,5% з усієї кількості підтверджених випадків, то у вересні цей відсоток подвоївся – вже 7,5%.

Таку відсоткову статистику в програмі «Народне толк-шоу» на телеканалі NTA навела Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки державної установи «Львівський обласний центр контролю та профілактики захворювань».

Найбільше, за словами експертки, хворіють школярі віком 10-14 років, на другому місці – вікова категорія 15-17 років.

«Дуже загрозлива ситуація з динамікою госпіталізації: ми перевищили рівень осінньої хвилі 2020 року і наближаємось до вищого рівня – весняної хвилі 2021-го», – додала пані Куліш.

Член головної управи Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда заявив про дуже серйозну третю хвилю позитивних тестів на коронавірус.

«За півтора року пандемії ми б мали навчитися жити із жорсткими заходами безпеки, навіть якщо ви вакциновані. Вони працюють і в ЄС. Хороший приклад – Туреччина. Там відсоток вакцинації більший за 64%. І попри те люди дотримуються дистанції, дотримуються чистоти рук, маскового режиму. І ніхто там не хворіє. Нам треба зрозуміти, що і надалі житимемо в карантинній зоні».

ІА "Вголос": НОВИНИ