Про це він заявив з трибуни Верховної Ради, повідомляє видання «ГОРДОН».

«Два місяці тому лікарі вбили мого сина Степана. Це дуже важка втрата для мене. Я б дуже хотів, щоб ви мали на увазі, що смерті ще можуть бути. Це сталося через те, що лікарі не виконали свої обов'язки, що у них є жадоба до збагачення, що їх пересилює байдужість», – заявив Купрій.

Він додав, що «це сталося в одній з кращих центральних лікарень, «Охматдит «. За словами Купрія, кардіолог «пан Куркевич» поставив дитині нібито невірний діагноз «порок серця», а також рекомендував кесарів розтин і обов'язкову присутність фахівців-кардіологів з «Охматдиту» під час пологів.

«Однак у неї були передчасні пологи, я, на жаль, був за кордоном. Це було вночі. Її привезли в найближчий на Оболоні пологовий будинок номер 2, де лікар Ярмола, завідувач акушерським відділенням, відмовився надавати їй медичну допомогу, приймати пологи. Був скандал і тільки коли «швидка» наполягла, що вже відійшли води, їй сказали самій вставати з коляски і самій йти в пологовий зал. Ніякого кесаревого розтину не було», – заявив політик.

Він повідомив, що дитина народилася з розірваним стравоходом, а лікарі, «попри порушення вимог та всіх інструкцій 10 годин тримали її в пологовому будинку».

«Після того, як мої помічники втрутилися, дитину перевели в «Охматдит» в реанімаційне відділення. Там їй зробили операцію, однак занесли інфекцію. Довгий час нам не повідомляли, що лікарі не змогли знайти антитіла, або як правильно сказати – антибіотик І ми не знали про цю ситуацію. Одного разу моя дружина зайшла в реанімацію, дитина була синя. Жінка звинуватила їх у без діянні.  Лікарі не реагували, говорили, що це нормально для такого діагнозу. І тільки тоді, коли пригрозила зателефонувати в 102, встановили штучне дихання. Дитина померла», – розповів депутат.

Купрій звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройману з вимогою провести медичну реформу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ