До США успішно транспортували на продовження лікування 11-річну дівчинку зі злоякісною пухлиною головного мозку.

Про стратегію лікування вдалося домовитися завдяки координації дій дитячої лікарні міста Чикаго ім. Анни і Роберта Лурі та «Клініки онкології та трансплантації кісткового мозку» Західноукраїнського медичного центру.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

У дитини з Івано-Франківська в серпні 2021 року виявили злоякісну пухлину. У вересні онкологію почали лікувати в клініці.

Дитячий лікар-онколог Роман Кізима розповів, що дівчинка спочатку була у важкому стані. Медики порадилися із колегами з Північної Америки та почали спеціальну хіміотерапію із паралельною реабілітацією та терапією. Такі дії дозволили покращити стан пацієнтки.

Батьки дівчинки вирішили забезпечити доньці високоякісну променеву терапію в Чикаго (США). Єдиною проблемою було те, що в такому стані пацієнтки літають через океан вкрай рідко.

Дівчинку до клініки в Чикаго супроводжувала лікар-онколог Христина Запотічна. Вона мала усі необхідні ліки, які потрібно було застосовувати під час польоту, щоб не допустити погіршення стану пацієнтки.

Наступне лікування мешканки Івано-Франківська відбудеться в Сполучених Штатах Америки.

Як писав «Вголос», у Львові одночасно пересадили серце, нирку та печінку – трьом пацієнтам. Всі органи отримали внаслідок посмертного донорства від однієї людини.

ІА "Вголос": НОВИНИ