На Львівщині спеціальна комісія перевірятиме киснезабезпечення та системи енергозбереження у коронавірусних лікарнях.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, комісія складатиметься із чиновників та енергетиків.

Комісія в складі чиновників департаменту охорони здоров'я, Держпраці та енергетиків перевірятиме ситуацію в лікарнях із киснем та станом електромережі.

«Перш за все обстежать систему енергозабезпечення установ, наскільки мережі здатні витримати навантаження при збільшенні одномоментного підключення кисневих концентраторів. Ми маємо бути абсолютно впевнені, що та кількість кисневих концентраторів, що є у кожному закладі, може працювати безпечно для працівників лікарні та пацієнтів», – розповів очільник департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Також перевірятимуть киснезабезпечення та розташування кисневих цистерн задля безпеки хворих.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

Через відсутність електропостачання 27 листопада у реанімації Жовківської районної лікарні в реанімації померли двоє хворих, які були підключені до апарату ШВЛ.

Заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак прокоментувала трагедію, яка напередодні сталася у Жовкві на Львівщині: проблема енергозабезпечення – це системна багатолітня проблема наших лікарень.

Раніше, 20 листопада, у Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих, де лікують хворих на коронавірус, стався вибух під час заправки киснем. З медзакладу евакуювали 21 пацієнта.

ІА "Вголос": НОВИНИ