Депутати Львівської міської ради підтримали закупівлю в лізинг апарату магнітно-резонансної томографії, вартістю 46 млн гривень.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку Львівської міської ради Ірина Кулинич, коли цей апарат куплять, то він буде єдиним апаратом комунальної власності у лікарні швидкої допомоги у Львові.

Водночас депутатка від фракції «Європейська солідарність» Уляна Пак нагадала, що на закупівлю медичного обладнання очікують й інші лікарні, як от 5-а міська клінічна лікарня, де лікуються львів’яни від ковіду та супутніх захворювань.

«Але у них немає апарату КТ, який їм необхідний», - каже депутатка.

Немає такого обладнання й у першій міській клінічній лікарні. А на порозі нової хвилі ковіду таке обладнання просто необхідне. Тому, на думку депутатки, треба мати інформацію щодо стану зношеності та роботи медичного обладнання у лікарнях Львова та визначити потребу й пріоритети.

«Ми кожного разу відчуваємо перегин, коли одним даємо все, а інші місяцями й роками очікують на необхідне», - зазначила Уляна Пак.

За купівлю цього апарату проголосувало 46 депутатів. Хоча ще у липні цього питання не підтримали.

Нагадаю, як уже повідомляв «Вголос», томограф у 8 міській лікарні, вартістю 24 млн гривень, придбаний у лізинг, пропрацював всього три місяці.  

ІА "Вголос": НОВИНИ