Станом на вечір 1-го березня ворог вже залучив більшу частину військ, зібраних довкола України, а його військові резерви вичерпуються. Водночас саме через це росіяни готують «атаку відчаю» та концентрують зусилля на захопленні двох стратегічно важливих міст - Харкова та Києва.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на власні джерела у військовому керівництві Сполучених штатів. За даними журналістів, таку заяву зробив у вівторок під час телефонної конференції в Вашингтоні високопоставлений представник Пентагону,

«Ми вважаємо, що зараз вони (росіяни – ред.) задіяли більш як 80% своєї бойової потужності, створеної попередньо, отже понад 80% бойової потужності (Росії – ред.) зараз знаходиться в Україні», - зауважив військовий представник США.

Він також зазначив, що Пентагон продовжує спостерігати, як оборона Києва стримує наступ на півночі столиці.

«Основний наступ на Київ здебільшого залишається там, де він був учора, отже жодного помітного руху з боку росіян, які насуваються з півночі», - зауважив представник Пентагону.

Водночас, за його словами, окупанти намагаються оточити Харків та можуть застосувати з цією метою термобаричну зброю, оскільки розвідкою були помічені російські пускові установки, здатні переносити такі боєприпаси. Щоправда, підтвердити наявність самої термобаричної зброї на них США поки не можуть.

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", колона ворожої техніки, яку українські авіація, військові й тероборона знищили біля міста Баштанка на Миколаївщині, включала 800 одиниць.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ