У ніч на 3 березня літак Іл-62 Міноборони Росії з реєстраційним номером RA-86496 перебував в районі столиці Венесуели Каракаса.

Про це свідчить інформація сервісу Flightradar24, передає Громадське.

За даними Flightradar24, Іл-62 вилетів вранці 2 березня з району, близького до військового аеродрому Чкаловський в Московській області. Літак взяв курс на Південну Африку, пролетів над столицею Марокко Рабат і в ніч на 3 березня знизився над Каркасом. Вдень 3 березня сервіс зафіксував Іл-62 над Гренадою в Карибському морі.

Борт приписано до 223-го літнього спецзагону ВПС Міноборони РФ, створеного для повітряних перевезень за завданнями президента і уряду.

Як пише The Bell, сайт зафіксував лише деякі ділянки перельоту: екіпаж міг відключати транспондер, щоб не передавати всі координати польоту.

Літак взяв курс на Південну Африку, пролетів над столицею Марокко Рабат і в ніч на 3 березня знизився над Каркасом. Вдень 3 березня Flightradar24 зафіксував Іл-62 над Гренадою в Карибському морі.

Раніше Російська Федерація і Китай в Раді безпеки ООН ветували проект резолюції США по Венесуелі. В документі, який запропонували США, містився заклик до проведення вільних і чесних президентських виборів у Венесуелі.

Як відомо, Мінфін США ввів санкції проти керівників Національної гвардії і поліції Венесуели за блокування доставки гуманітарної допомоги в країну.

ІА "Вголос": НОВИНИ