Історія із львівською маршруткою, що потрапила вранці у ДТП, гарний приклад того, як у місті функціонує уся транспортна система: повний хаос.

В ефірі проєкту “Народне Толк-Шоу” на телеканалі NTA прокоментували аварію, що сталася вчора, коли маршрутка з пасажирами в'їхала у дерево. Виявилося, що водій не працює на жодну із фірм-перевізників, які працюють у Львові.

“Коли з сім’єю сідаємо в маршрутку, то ніколи не знаємо, чи цей транспорт доїде до точки призначення. У випадку якогось ДТП пасажири незастраховані… У той же час ціна за проїзд постійно піднімається, а сервіс не покращується”, –  наголосив ексдепутат ЛМР Ігор Телішевський.
Водночас, він піддав сумніву інформацію про те, що водій маршрутки не працював на перевізника “Міра і К”.
“Я розумію, що цей транспорт був і зареєстрований,  він їздив по маршруту. Просто більшість водіїв, які там працюють, непрацевлаштовані, тож зараз потрібно якось виправдовуватися. Вони просто говорять, що цей маршрут не має жодного стосунку”, – підкреслив Телішевський.
Він звернув увагу, що кожна маршрутка у Львові має мати відповідний трекер. Тож управління транспорту мало б знати, де перебуває цей автобус, його маршрут, а чиновники – “слідкувати за всіма діями, які відбуваються”.
“А так виходить, що у нас хто, що хоче, те й робить. Вибачте, в такому місті із таким транспортом –  це просто жахіття”, – підкреслив Ігор Телішевський.

Водночас його колега, депутат ЛМР від «Свободи» Андріян Гутник додав, що у цьому випадку на водія повинна чекати серйозна кримінальна справа. Людина офіційно не належала до жодного підприємства, втім виїхала на маршрут, наражаючи на ризик містян.

“У Львові ситуація із транспортом була критичною. Останні кілька років вона, можливо, покращується, але такі випадки… Для мене було величезною несподіванкою, що у Львові якась людина може собі отак на жовтому автобусі виїхати і “лівачити”. Треба жорстко взяти під контроль управління транспорту ЛМР, контактувати із правоохоронними органами, перевірити цей інцидент, щоб такого не було в подальшому”, – наголосив  Гутник.
Нагадаємо, у Львові близько 6 ранку  маршрутка з пасажирами врізалась в дерево у Львові. В аварії постраждали п'ятеро людей. Після цього голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка повідомив, що водій маршрутки не мав жодних документів та не працював на когось із львівських перевізників.

ІА "Вголос": НОВИНИ