Учасники міжнародної конференції донорів для Лівану домовилися виділити понад 250 мільйонів євро допомоги для подолання наслідків руйнівного вибуху в Бейруті.

Про це повідомила пресслужба президента Франції, передає DW.

Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас (Heiko Maas) повідомив, що учасники конференції донорів для Лівану домовилися виділити цій близькосхідній країні допомоги на загальну суму понад 200 мільйонів євро для подолання наслідків руйнівного вибуху в Бейруті. Про це Маас заявив у неділю, 9 серпня, в інтерв'ю німецькому суспільно-правовому телеканалу ZDF. За словами Мааса, Німеччина надасть ще 20 мільйонів. «Людям у Бейруті потрібна наша допомога, а також їм потрібна підстава для надії», – написав Маас в соцмережі Twitter.

Пізніше цього ж дня пресслужба французького президента Еммануеля Макрона поширила повідомлення, що учасники конференції пообіцяли надати допомогу Лівану на загальну суму близько 253 мільйонів євро, передає агентство Reuters.

Також Європейський Союз вирішив збільшити розмір негайної фінансової допомоги Лівану до 63 мільйонів євро. Спочатку Євросоюз був готовий виділити Лівану 33 мільйони євро допомоги, однак згодом цю суму збільшили ще на 30 мільйонів. Як пояснили представники Єврокомісії, ці кошти надходитимуть до Лівану через Організацію Об'єднаних Націй та інші організації. Їхній розподіл проводитимуть під суворим контролем. Передбачається, що ця грошова допомога піде на покриття потреб людей, хто найбільше постраждав від вибуху в ліванській столиці.

Як зазначив єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчич, у цей «критичний час» Євросоюз надає допомогу, що уможливить отримання постраждалими жителями Бейрута «тимчасового житла, невідкладної медичної допомоги, водопостачання та санітарію, а також продовольчої допомоги», цитує dpa. У Єврокомісії запевнили, що Євросоюз рішуче налаштований допомогти ліванському народу в коротко- та довгостроковій перспективі.

Як стало відомо, кількість загиблих внаслідок вибуху в Бейруті досягло 220 осіб.

ІА "Вголос": НОВИНИ