Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Як зазначив голова ГО «Зоозахисний фронт» Юрій Микитюк, вони прийшли в сесійну залу, адже до них ніхто не вийшов, їх ігнорують.

«Директора ЛКП «Лев» призначили кулуарно, підкилимно, без конкурсу. Вони вважають, що так має бути. Ми вимагаємо негайного звільнення цієї особи і відкритого конкурсу. У місті не хочуть вирішувати проблему безпритульних тварин, а займаються бутафоріями, декораціями. Та у нас не все гаразд. Ми пам’ятаємо, як було отруєння собак перед «Євро-2012», як вбивали тварин у ЛКП «Лев» і пам’ятаємо, при якій владі це відбувалося – при тій самій владі, що є нині. Вони морально не змінилися, їх цікавлять лише гроші», – заявив активіст.

Водночас голова ГО «Екозахист» Орест Залипський заявив: «Досить залучати кошти на центр адопції, який незрозуміло чим займатиметься. Краще ці гроші скерувати на потреби тварин. Адже нинішня директорка закликає – менше їсти, менше пити, щоб менше срали, щоб були вольєри чисті. У ЛКП «Лев» тварин не лікують, лише показуха, бігборди по місту, тим часом як від кліщів у них аж виразки. Давайте будемо гуманними!», – закликав активіст.

Волонтер  Орися Бобришова додала, що на стерилізацію тварин ЛКП «Лев» виділили 2 млн грн. Тим часом тварин на вулиці випускають не стерилізованих, зате з кліпсами. А 500 грн, виділених на одну собаку, ділять між собою. «Ми маємо прекрасних кандидатур на посаду директора ЛКП «Лев», які були волонтерами, які уміють налагоджувати нормальну комунікацію», – сказала волонтерка.

Тим часом голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак зазначив, що призначає і звільняє керівників ЛКП виключно міський голова. Який, знаючи, що сьогодні активісти прийдуть у сесійну залу, виїхав з міської ради. Натомість депутат запропонував зоозахисникам сформулювати свої вимоги і депутати їх готові розглянути та підтримати.


Голова фракції ВО "Собода" в ЛМР звертається до зоозахисників, що прийшли з пікетом щодо зміни керівника ЛКП "Лев", 26 травня 2016 року. Фото: Вголос

ІА "Вголос": НОВИНИ