На Міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал» – щорічній інтелектуальній події в Україні, будуть представлені і книги львівських видавництв.  

Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

«Участь регіональних видавничих організацій в книжкових форумах такого масштабу є важливим консолідуючим фактором в сфері культури. Окрім цього, це ще і можливість для нових знайомств, обміну досвідом та налагодження співпраці», – зазначив директор департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Дмитро Посипанко.

До програми Х Міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал увійшла 261 подія, що відбудеться на території Мистецького арсеналу в Києві.

Фестиваль підтримала і Львівська ОДА. За сприяння облдержадміністрації організували доїзд львівських видавців на подію.

Директорка видавництва «Ірбіс Комікси» Мар'яна Кондзелка чиновникам за допомогу.

«Навіть транспортне забезпечення є для нас суттєвою допомогою. Ми відчуваємо підтримку. Це надихає розвивати книговидавничу справу та, незважаючи на усі негаразди, рухатися вперед», – зазначила Мар'яна Кондзелка.

Українські «зірки» на Книжковому Арсеналі

У цьогорічному фестивалі беруть участь відомі українські письменники Оксана Забужко, Сергій Жадан.

Свої вірші на фестивалі прочитає Юрко Іздрик, який кілька тижнів тому презентував нову поетичну збірку «Інші речі».

А 25 червня на вуличній сцені відбудеться подія - «Листи з-за ґрат». Відомі українці традиційно читатимуть листи заручників Кремля, серед читців - актори Наталя Сумська, Тарас Цимбалюк і Римма Зюбіна, журналістка Ольга Духніч, музикант Тарас Тополя (Антитіла).

Письменник Юрій Андрухович презентує на фестивалі нову книжку «Радіо Ніч», історію про музиканта і революціонера Йосипа Ротського, яку називають «акустичним романом». Також «патріарх української літератури» візьме участь у дискусії, присвяченій показу документального фільму «Міст із паперу».

Софія Андрухович на одній зі сцен Арсеналу спілкуватиметься з перекладачами її роману «Амадока» з різних країн про множинність перекладацьких поглядів.

Захід триватиме упродовж 23-27 червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ