Ще до телефонної розмови з президентом України, з якої почався імпічмент, президент США Дональд Трамп контактував з колишнім президентом України Петром Порошенком.

Порошенко вів добре продуману кампанію для завоювання прихильності Дональда Трампа - закупляв вугілля та локомотиви у Сполучених Штатів за найвищими цінами, що і стало причиною проведення розслідування щодо імпічменту.

Про це повідомляє New York Times.

Зазначимо, що кампанія,яку проводив експрезидент Порошенко включала торгові угоди,які були політично вигідні для Трампа, зустрічі з Рудольфом Джуліані, замороження потенційно небезпечних кримінальних справ та спроби використати колишнього главу виборчого штабу Трампа Пола Манафорта в якості таємного каналу.

Оцінка першого року роботи Трампа з Україною демонструє те, що Білий дім також розглядав ці відносини як такі, що можуть допомогти американському президенту в політичній діяльності.

Під час телефонної розмови в липні поточного року Трамп вимгав від нового українського президента Володимира Зеленського політичну послугу.

Саме цей момент і слугував причиною для процедури імпічменту, в якій конгресмени намагаються перевірити, чи президент Трамп не маніпулював американською політикою щодо України задля особистої вигоди.

Стратегія колишнього українського президента Порошенка дала свої «плоди». Адміністрація Трампа часів Обами відмінила мораторій на офіційний продаж зброї для України.

Зазначається. що під кінець 2017 року, коли Київ очікував чекав схвалення продажу ракет Javelin для української армії, генпрокурор Юрій Луценко почав «заморожувати» справи в Україні, які були пов'язані з розслідуванням Роберта Мюллера щодо російського втручання в вибори в США.

Зазначимо, що Манафорт, який консультував проросійську партію в Україні, ше у 2016 році розвивав теорію про те, що Україна начебто зіграла роль в зламі поштових систем демократів.

Побоюючись звинувачень, соратники Порошенка зв'язалися з Манафортом, щоб переконати Трампа в бажанні України тісно працювати з новою адміністрацією.

Як писав «Вголос», Порошенко та його команда зловживають підтримкою патріотично налаштованих громадян та АТОвців і включили у партію людей-символів, аби за них проголосували.

 

 

.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ