Всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова видали помилково. Таке рішення виніс Вищий суд Лондона. Про це йдеться в прес-релізі юристів Коломойського, повідомляє «Українська правда».

"Вищий суд Лондона повністю відхилив позов "ПриватБанку" до Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова і наказав українському банку повністю відшкодувати понесені судові витрати двом своїм колишнім основним акціонерам", — йдеться у прес-релізі.

"Суд встановив, що Всесвітній арешт активів (ВАА) був виданий помилково, і що "ПриватБанк" навмисно сфабрикував позов таким чином, щоб у банку з'явилася можливість залучити пана Коломойського і пана Боголюбова до розгляду [параграф 100]. Суддя Фанкурт встановив також, що дії "ПриватБанку" були неприпустимими і представляли собою зловживання правами пана Коломойського і пана Боголюбова, згідно зі статтею 6 Конвенції Лугано, про розгляд позовів за місцем реєстрації ", — повідомляють юристи Коломойського.

Вищий суд Лондона зобов'язав "ПриватБанк" повною мірою відшкодувати судові витрати Коломойського, в т. ч. проміжний платіж у розмірі 4 мільйонів фунтів стерлінгів.

ІА "Вголос": НОВИНИ