Львівський міський голова Андрій Садовий вже близько місяця затягує із початком розгляду бюджету Львова на 2021 рік, щоби змусити депутатський корпус в останній момент проголосувати за низку сумнівних статей витрат.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міській раді Маркіян Лопачак.

«У минулому скликанні Львівської міської ради Андрій Садовий мав свою депутатську більшість, фракція »Самопомочі« була найбільшою, відповідно, усі бюджетні процеси відбувалися абсолютно непрозоро, корупційно та без жодної можливості контролю з боку представників інших фракцій. Тепер, вочевидь, міський голова разом зі своїми депутатами хоче продовжити працювати за тією ж схемою», - зазначив Лопачак.

Депутат нагадав, як навесні фракції «Свободи» та «Європейської солідарності» у Львівській міській раді зініціювали виплату одноразової матеріальної допомоги з бюджету Львова в сумі 100 000 грн медикам, які стали на передову боротьби із коронавірусом. І вказав на те, що невдовзі після ухвалення відповідного рішення чиновники на чолі зі Садовим відмовилися його виконувати:

«Ми запропонували таку річ, показали, звідки взяти кошти. Однак, Садовий відповів, нібито »у бюджеті немає грошей«, тому він нічого виділяти не буде. А далі ми бачили як впродовж всього року Садовий виписував своїм заступникам та іншим топ-чиновникам по 100 000 грн премій кожного місяця. А ще згадайте, як йому треба було зробити душову у Ратуші за 750 тисяч гривень, питні фонтанчики за 600 тисяч гривень і так далі».

Крім того, Лопачак звернув увагу на те, що Садовий ще з листопада блокує роботу Львівської міської ради — спершу закликаючи підконтрольних депутатів саботувати засідання, потім — оголошуючи незрозумілі перерви в засіданнях, а тепер — прикриваючись захворюванням на коронавірус. На думку депутата, міський голова навмисно затягує ці процеси — щоби не дати депутатському корпусу внести зміни в проект бюджету і змусити його проголосувати за скандальні статті витрат.

«Ви згадаєте мої слова: за тиждень і пресслужба Львівської міської ради, і міський голова, і його ЗМІ говоритимуть про одне — про те, »які погані депутати не хочуть голосувати за бюджет«. Тому зараз, користуючись нагодою, офіційно звертаюся до міського голови. Більшість депутатів Львівської міської ради готова зібратися на пленарне засідання хоч завтра, готова почати працювати і ухвалювати необхідні рішення! Міський голова спокійно може включитися в сесію у Zoom-режимі і не буде жодних проблем», - наголосив Маркіян Лопачак.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ