Про це власкору «Вголосу» повідомили у прес-службі відомства.

До Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України звернулася Луцька міська рада щодо погодження проекту рішення виконавчого комітету Луцької міської ради «Про тарифи на послуги, що надаються ДКП «Луцьктепло».

За результатами аналізу вищевказаного проекту рішення «Про тарифи на послуги, що надаються ДКП «Луцьктепло», територіальним відділенням було виявлено недотримання виконавчим комітетом Луцької міської ради та ДКП «Луцьктепло» вимог законодавства України.

З метою запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, відділення АМКУ рекомендувало виконавчому комітету Луцької міської ради привести розрахунок тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого опалення і централізованого постачання гарячої води відповідно до вимог нормативно-правових актів України.

У результаті аналізу виконком знизив тарифи на теплову енергію для всіх категорій споживачів: для населення на 23,25 грн/Гкал (з ПДВ), бюджетних організацій на 29,80 грн/Гкал (з ПДВ), інших споживачів на 29,80 грн/Гкал (з ПДВ), релігійних організацій на 14,06 грн/Гкал.

Загальний економічний ефект від вжитих заходів для запобігання порушенням конкуренційного законодавства становить 16,6 млн грн. Тобто на таку суму мешканці та бюджетні організації Луцька сплатять менше коштів за фактично отримані послуги в опалювальний сезон 2017-2018 років.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ