Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін вважає, що президента Білорусі Олександра Лукашенка усунуть від влади.

Про це він заявив у коментарі «Вголосу».

«По-перше, в Білорусі наразі немає ніякого заколоту чи перевороту. Це просто масове повстання, яке пов’язане із тим, що на чолі країни стоїть диктатор-людожер, який захопив владу і масово вбиває своїх громадян. Кожна людина має право на повстання, коли вона не може себе захистити від бандитів на чолі своєї держави. Тому це нормальний процес», - розповів Олег Соскін.

«Проте, всім зрозуміло, що ця банда не віддасть владу, де ви бачили, щоб КДБ таке колись робив? Тому Лукашенко сказав, що він готовий до «великої крові», що фактично означає громадянську війну. Зараз він не відмовиться від влади, він нікого не боїться. Тому в реальність може втілитись найгірший сценарій – громадянська війна. Вона довго не триватиме, але може бути дуже кровопролитною», - додав експерт.

«Щоправда, Олександра Лукашенка все одно повалять. Зараз події в Білорусі дуже нагадують ситуацію зі Слободаном Милошевичем у Сербії», - резюмував він.

Більше читайте тут: Протести в Білорусі: чим завершаться і що буде далі

ІА "Вголос": НОВИНИ