На пресконференції Лукашенко розповів коли готовий визнати Крим російським, відносини з Україною та про підтримку серед українських громадян.

Сьогодні, 9 серпня, самопроголошений президент Білорусі дає велику пресконференцію під назвою “Велика розмова з президентом”. Зокрема туди приїхали навіть українські журналісти пропагандистських каналів. На цій зустрічі він сказав, коли готовий визнати Крим російським.

Коли він визнає Крим російським?

Розмова про Крим розпочалась досить емоційно. Лукашенко сказав, що на російському ток-шоу, зокрема  “мого друга Володі Соловйова”  звинувачують в тому, що він не визнає Крим російським. Той з відповіддю не забарився й перекинув стрілки.

Коли Лукашенко Крим визнає?". Я йому відповідаю публічно: коли останній олігарх в Росії визнає Крим і почне поставляти туди продукцію, за мною справа не заіржавіє. Хоча мене багато що зв'язує, «Будапештська декларація», пам'ятаєте, ми її підписували? — зізнався Лукашенко.

У своєму спічі далі він заявив, що може переступити через міжнародний договір про не напад на Україну – Будапештський меморандум. Але, як сказав Лукашенко, у нього начебто «зв'язані руки». На це його нібито штовхає теперішня українська влада.

Диктатор запросив українського журналіста в команду

Поспілкуватись на пресконференцію диктатора прийшли навіть українські журналісти. Правда цих журналістів не дуже люблять в Україні та називають “пропагандистськими” та “прокремлівськими”. 

Журналіст телекалу “Наш” Макс Назаров одразу почав зі слів про любов до Білорусі та повагу до Лукашенка. Після того він наголосив, що на пресконференції Зеленського йому не дали поставити запитання, тому той приїхав до “батька”.

Назаров заявив, без посилання на якісь конкретні дані, про те, що диктатор має 40% підтримки серед українців, його сприймає наша молодь, а для нього він політик, а не диктатор. Самопроголошений президент з відповіддю не забарився й відповів із захопленням:

«Ви дожартуєтеся до того, що я ризикну і переступлю кордон (з Україною, - Ред.) без зброї. І в мене буде не 40% українців (підтримки - Ред.), а мінімум 90%. І ми Україну повернемо… Не для того, щоб захопити, а щоб зробити Україну українською»

Після того сказав, що якщо це станеться, то візьме Назарова у свою команду.

 

Нагадаємо, що за результатами опитування КМІС, проведеного в Україні у січні-лютому 2021 року, 36% українців довіряють Олександру Лукашенку з-поміж лідерів іноземних держав. Але при цьому 53,6% йому не довіряють.

Журналіст також поскаржився на те, що йому образливо називатись бандерівцем. Після того він зазначив, що Степан Бандера в Україні - не герой, а бандерівці - не українці.

“Їх дуже мало. Але ми не бандерівці. Це образливо, коли використовують цей наратив”

– бідкався Назаров.

 

Нагадаємо, телеканал «Наш» належить проросійському політику Євгену Мураєву. Він очолює колабораціоністську партію «Опозиційний Блок», і до 2019-го року був народним депутатом від цієї політсили. 

Лукашенко про відносини з Україною

Лукашенко переконаний, що білорусько-українські стосунки зараз перебувають в найнижчій точці.

"Але ми ведемо діалоги. Ми готові з вами говорити. Ми готові домовлятися. Найменше ви маєте боятися білорусів. Ми ніколи не зробимо пакість, поки ви перші не ступите зі зброєю на територію Білорусі", - уточнив Лукашенко.

Водночас Лукашенко переконаний, що Україна «готує бойовиків» і «перекидає зброю» на територію Білорусі.

"Я ж його як сина сприймав", - сказав він про президента Володимира Зеленського.

 

Також диктатор заявив, що завдяки Мінську вже немає такої війни на Донбасі.

"Тут, у Мінську була призупинена повномасштабна війна на Донбасі. Так, там пострілюють. Але там немає тієї війни, яка була в Дебальцевому та донецькому аеропорту",– зазначив самопроголошений президент.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ