Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про створення оперативного військового командування на півдні країни.

Відповідне відео з наради до Міноборони з'явилося на каналі Пул Першого.

Лукашенко говорить про те, що на Білорусь «чинитиметься військовий тиск через Польщу, Литву, Латвію, де дислоковані війська НАТО».

«На жаль, відкрився новий напрямок. Ми не можемо не приділяти цьому уваги. Ми про це вже на перших зборах говорили… Міністр оборони тоді запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити на південному напрямку нашої країни. Це було ще торік. Ну, так ми тоді розуміли, що щось треба робити, але час так динамічно і швидко підштовхнув нас до того, що нам негайно треба створювати цей оперативний напрямок разом із західним, північно-західним буде і південне крило», - сказав він.

Політик зазначив, що на сьогодні, не створивши його, доводиться швидко на ходу відпрацьовувати захист південних рубежів.

«Ви це бачите. Йде ротація Збройних Сил, Сил Спеціальних операцій, Західний, Північно-Західний напрями батальйонно-тактичні групи, які про моє рішення спрямовані на південь, і сьогодні разом із прикордонними військами прикривають на кордоні наряди мобільні їхні підрозділи, маневрені групи та БТГ», - додав самопроголошений.

Лукашенко також сказав, що попри створення оперативного командування, війни з Україною не буде.

«Ми маємо проводити цю ротацію і на цьому обкатувати наших військових. Це умова воєнного часу. Але поки що без війни. І я відчуваю та інформацію отримую, що хлопці поводяться там гідно. Але й нам планування треба відпрацьовувати за цих умов. Якщо не дай боже війна – як діяти ми будемо», - сказав він.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ