Білоруський диктатор впевнений, що РФ не програє у цій війні.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко публічно заявив, що в Україні не «спецоперація», а війна. Водночас він вважає, що шлях до її завершення близький, адже Путін нібито запропонував Зеленському «прийнятні умови миру», пише «УНІАН». 

Білоруський диктатор, очевидно, забув методичку Кремля та заплутався у поняттях. Спочатку він говорив про «операцію РФ» в Україні, а згодом визнав, що це війна.

«Я переконаний, що найближчим часом цей конфлікт – операція Росії – закінчиться миром. Скажу вам вперше головне: Росія пропонує Україні – Путін Зеленському, я це точно знаю, – абсолютно прийнятний варіант договору. І сьогодні ще можливо, щоб Україна з Росією домовилися та Зеленський підписав із Путіним цей договір. Якщо Зеленський на це не піде, то, повірте, йому доведеться з часом підписати акт про капітуляцію. Росія у цій війні не програє. У цьому ви 100% переконані також. Чим закінчується війна у разі перемоги однієї зі сторін, Японія знає краще, ніж я», - заявив Лукашенко.

Найближчий соратник російського диктатора вважає, що Білорусі не доведеться вступати у війну з Україною, але не виключив цього.

«Заходу не вдасться втягнути нас у цей конфлікт. У нас достатньо розуму, щоб не втягнутися в цей конфлікт, як нас сьогодні американці разом зі своїми партнерами штовхають до цього конфлікту», – сказав Лукашенко.

 

Нагадаємо, президент США Джо Байден у п’ятницю, 18 березня, під час телефонної розмови з головою КНР Сі Цзіньпіном обговорить російську агресію проти України.

Також ми писали, у четвер, 17 березня, рашисти знову обстріляли мирних громадян у центрі Чернігова.

ІА "Вголос": НОВИНИ