Невизнаний президент білорусі Олександр Лукашенко під час урочистого зібрання з нагоди Дня незалежності заявив, що начебто кілька днів тому білоруські комплекси ППО перехопили українські ракети.

Про це повідомляє інформаційне агентство БелТА.

За його словами, Україна “провокує” білоруські збройні сили.

«Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об’єктах на території білорусі. Але, дякувати Богу, протиповітряними комплексами Панцир вдалося перехопити всі ракети, які пустили Збройні сили України», — сказав Лукашенко.

При цьому він “присягнув”, що жоден солдат білорусі на території України не воює.

Також Лукашенко розповів історію про те, як “в Україні узяли в полон кілька десятків білоруських далекобійників”. За його словами, автомобілі у водіїв відібрали, а двоє людей загинули.

«А потім сказали, що це були бомбардування росіян, і вони загинули. Вирізали у загиблих людей з трупів органи, щоб не було видно, що вони застрелили. Але наші розібралися. Це націоналізм? Чи це нацизм? Це фашизм», – сказав Лукашенко.

Лукашенко заявив, що “наказав взяти під приціл центри ухвалення рішень проти Мінська”.

«Хочу попередити “яструбів” і сказати вам відверто: трохи менш як місяць тому мною відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз можна говорити, центри прийняття рішень у ваших столицях з усіма наслідками», – сказав “президент” білорусі.

Він попередив, що у разі удару по Гомелю, Мозирському нафтопереробному заводу, аеропорту, аеродрому в місті Лунінець чи Брест, “відповідь буде миттєва”.

– Миттєва просто, за одну секунду! Чим відповісти у нас є, – пригрозив Лукашенко.

Як писав «Вголос», білорусь зосередила біля кордонів з Україною сім батальйонних тактичних груп.

Читайте також:

Росіяни зі «Смерчів» обстріляли Краматорськ. Фото

Під Мелітополем зійшов з рейок вантажний потяг. Окупанти заявили про обстріл

Внаслідок вибуху міни на пляжі Одещини, одна людина загинула, одна травмована

ІА "Вголос": НОВИНИ