Про це він заявив сьогодні, 2 лютого, під час брифінгу.

«Він з першого моменту порушення цієї кримінальної справи є її фігурантом. Він був допитаний і буде допитуватися, але поки ми не маємо прямих доказів його причетності, крім одного важливого елемента: він підписував фінансовий план», – зазначив генпрокурор.

Натомість генпрокурор заявив, що наступного тижня внесе до Верховної Ради України подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата від  «Опозиційного блоку» Євгена Бакуліна.

Нагадаємо, «опоблоківець» Бакулін з березня 2010 року по березень 2014 року очолював «Нафтогаз». У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах, але 25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу.

Як писав «Вголос», прокуратурою Автономної Республіки Крим здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного заволодіння Росією майном ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз».

Мова йде про самопідйомні плавучі бурові установки В312 – «Петро Годованець» і В319 – «Україна», побудовані компанією Keppel Corporation (Синграпур). У народі їх назвали «вишки Бойка». За даними ЗМІ, під час їх встановлення тодішні чиновники розікрали мільярди гривень. 

 

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ