Генеральний Прокурор України Юрій Луценко заявив, що після виборів до Верховної Ради він подасть у відставку та піде в політику.

Про це Луценко заявив в ефірі телеканалу «ICTV» 27 травня, пише «Гордон».

«Я вважаю, що треба поважати вибір українського народу, який обрав нового Президента, але це не означає, що в один день всі повинні піти у відставку, тому що Конституція і закони України обумовлюють, хто повинен піти у відставку, а хто трохи пізніше повинен прийняти таке рішення. Для себе таке рішення я прийняв, вважаю, що моє завдання разом із колегами з правоохоронних органів – провести не тільки чесні президентські, але й чесні парламентські вибори, і після цього я піду в політику – не в списки будь-яких партій, а до людей, з якими буду працювати над своїм баченням розвитку України. Моє бачення в тому, щоб в країні цінували людей за справи, а не слова, за конкретні вчинки і вміння брати на себе відповідальність», – сказав Луценко.

Він додав, що бере на себе відповідальність «довести справу трирічного перебування в ГПУ», а потім він повернеться «туди, звідки прийшов – до людей».

На уточнююче запитання про дату відставки Луценко відповів: «Як ви знаєте, вибори в парламент відбудуться в 20-х числах липня, відповідно, новообраний парламент сформує свої керівні органи, складе коаліцію, вибере уряд і після цього, очевидно, прийме рішення про нового генерального прокурора».

Раніше повідомлялось, що Верховна Рада збирає підписи за відставку Луценка.

Як писав «Вголос», Зеленський розповів, що зробить із Луценком.

ІА "Вголос": НОВИНИ