Про це йдеться у відповіді заступника голови Волинської ОДА Світлани Мишковець на лист обласної ради, інформує кореспондент «Вголосу».

В ОДА розглянули лист обласної ради щодо невжиття заходів Луцькою міською владою для забезпечення права на пільгове перевезення в міському та приміському автобусному транспорті пенсіонерів та інвалідів. 

«Згідно з пунктом 2 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів за державними програмами соціального захисту населення проводять за рахунок субвенцій, передбачених державним бюджетом на відповідний рік, у межах обсягів, затверджених в обласних бюджетах, бюджеті Автономної Республіки Крим, бюджетах міст Києва та Севастополя, міст республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення та у районних бюджетах на зазначені цілі. Заборонено фінансування місцевих програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету. Законом України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» таку субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам не передбачено. Таким чином, право пільгового проїзду окремих категорій громадян, у тому числі пенсіонерів за віком та інвалідів, не скасовано, однак не визначено джерело фінансування такої пільги», – пояснюють в ОДА.

Проект Закону «Про внесення змін до додатків №3 та №7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг повернуто Президентом України на доопрацювання Верховній Раді України. У зв’язку з цим районні державні адміністрації та міські ради вивчають можливість фінансування пільгового перевезення окремих категорій пільговиків з місцевих бюджетів.

Луцька міська рада ухвалила рішення про фінансування пільгового проїзду міським електротранспортом (пільговиків та учнів), яке виконують у повному обсязі.  

ІА "Вголос": НОВИНИ