Про це інформує власкор «Вголосу».

За документ проголосували всі присутні депутати райради.

Як наголошено у зверненні, вже понад рік триває російська агресія проти України. Від початку бойових дій основний тягар забезпечення українського війська взяли на себе волонтери. Саме вони, постачаючи армію всім необхідним від їжі до амуніції й окремих приладів військового призначення, – здійснили вагомий внесок у відновлення боєздатності Збройних сил України. В умовах, коли державний апарат і генералітет виявилися деморалізованими й паралізованими, волонтерський рух українського суспільства став основою відродження армії. Сьогодні постачання провізії для вояків у зону АТО волонтерами сягає 60%. Однак така ситуація не може тривати постійно. Адже завдання забезпечення армії – це функція держави.

«За останній рік соціально-економічне становище в Україні суттєво погіршилося. Величезна інфляція болюче вдарила по доходах більшості українців. За таких умов суттєво звузилися можливості черпати фінансовий резерв для армії через пожертвування громадян. Адже тепер їм часто не вистачає грошей на елементарне», – зазначено у зверненні.

У зверненні наголошено, що волонтерський рух виконав важливу місію, але так не може тривати постійно: «Він підставив плече підтримки армії тоді, коли вона була на межі знищення. Він надав оперативний час для влади налагодити якісне й ефективне забезпечення війська. Однак, хоча минув уже понад рік, ситуація із забезпеченням української армії суттєво не поліпшилася. Солдатам досі не вистачає елементарного. Така ситуація є неприпустимою. Тому ми, депутати Луцької районної ради, вимагаємо від Вас як головнокомандувача Збройних сил України взяти під особистий контроль питання щодо 100% забезпечення армії та інших воєнізованих підрозділів, що беруть участь в АТО».

ІА "Вголос": НОВИНИ