8 травня чергова сесія Луцької райради ухвалила звернення до православних прихожан Луцького району Української Православної Церкви, яка є частиною Російської (Русской)Православної Церкви, інформує власкор «Вголосу».

«Події останніх тижнів свідчать, що Російська Федерація не має намірів обмежитися окупацією Криму і захопленням частини Донецької та Луганської областей, а продовжує концентрувати регулярні війська та озброювати бандитські терористичні групи для дальшої агресії та окупації української землі», – пояснюють причину такого звернення обранці громади.

«Особливу роль у неоголошеній війні Росії проти України відіграє Російська (Русская) Православна Церква, ієрархи якої називають окупацію України не інакше, як «священна війна» або «хрестовий похід православ’я» і благословляють терористів та найманців на вбивства і знищення всього українського», – йдеться у тексті звернення. – При цьому РПЦ використовує свій необмежений вплив на Українську Православну Церкву (Московський Патріархат), яка, відповідно до статутних документів, входить до її складу і є канонічним підрозділом Московського Патріархату».

Депутати висловили переконання, що абсолютна більшість вірян і священнослужителів УПЦ МП – щирі патріоти України, які вболівають за її волю і щасливу долю та що «лише спільна молитва українців, об’єднаних у єдиній Помісній Церкві, буде почута Богом, і Всемогутній Господь благословить українцям перемогу у війні, звільнення всіх українських земель від окупантів та пошле мир і благополуччя українському народові і державі».

Нагадаємо, раніше за схожий текст звернення проголосували депутати Луцької міської ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ