Про це йдеться у постанові суду, передає власкор «Вголосу».

Андрія Сівчука оштрафували 17 серпня поблизу Центрального ринку за те, що зупинився ближче, ніж 10 метрів від пішохідного переходу. За словами поліцейського Дмитра Штурма, суддя поводився агресивно та намагався покинути місце події. Відтак, правоохоронець подав сигнал рукою про зупинку транспортного засобу, проте водій не реагував і продовжував рух. Згодом патрульні зупинили порушника шляхом блокування на вулиці Данила Галицького.

У суді Андрій Сівчук свою провину не визнав. Він пояснив, що дійсно керував автомобілем і рухався вул. Сенаторки Левчанівської в напрямку Центрального ринку. Для того щоб придбати ліки, суддя намагався припаркувати свій автомобіль навпроти приміщення аптеки «Подорожник», оскільки на вулиці йшов дощ. При цьому він здійснив з’їзд з проїжджої частини та виїхав на тротуар, щоб «не заважати іншим учасникам дорожнього руху та пішоходам». На це зреагував працівник поліції і запропонував припаркувати свій автомобіль в іншому місці. Андрій Сівчук зазначив, що вирушив далі на вулицю Данила Галицького, однак згодом його зупинила поліція, працівники якої повідомили, що він не зупинився на вимогу патрульних.

Провадження закрили через недостатню кількість доказів і те, що «інспектор поліції неправильно зупиняв транспортний засіб, здійснивши жест рукою, коли стояв позаду автомобіля».

Варто додати, що 1 вересня суддю Андрія Сівчука повторно зупинили за порушення ПДР. Він проїхав на червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді. Окрім того, на служителя Феміди виписали постанову за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ