Комунальні служби Львова прибирають місто після зими. Так, із 16 березня розпочалися роботи з миття вулиць і тротуарів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради з посиланням на заступницю міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк.

За її словами, щодня з доріг Львова вивозили 101 м3 піску, який залишився після посипання взимку.

«Зараз у місті працює 7 порохотягів, які прибирають прибордюрну частину, магістральні вулиці, площі, громадські простори, тротуари, щоб максимально забрати пилюку», - розповідає Ірина Маруняк.

А вже із 16 березня, за її словами, розпочалися роботи з миття тротуарів і проїзних частин вулиць. До цієї роботи щоденно залучено 8 машин. Миття відбувається у всіх районах міста. Миють і очищають зупинки громадського транспорту, миють і фарбують турнікети, стійки знаків, смітники.

Окрім того, у Львові чистять дощеприймачі.

«Роботи з очистки дощоприймачів розпочали 10 березня. Є розроблений відповідний графік, і станом на сьогодні ми вже очистили 31% дощоприймачів. Загалом у нас є 7531 дощоприймач, а очистили вже 2365. Згідно з графіком, у тих районах, де є небагато дощоприймачів, роботи плануємо завершити до квітня. Натомість у Галицькому районі, де їх найбільше, роботи маємо завершити до червня», - каже Ірина Маруняк.

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос», на Львівщині розпочалася посівна кампанія.

ІА "Вголос": НОВИНИ