Депутати Львівської міської ради затвердили програму підготовки Львова до національного спротиву.

Як повідомив секретар Львівської міської ради  Маркіян Лопачак, це є план дій для підготовки міста до військових дій і інших надзвичайних ситуацій.

За його словами, програма розрахована на три роки і працюватиме за трьома напрямками:

  • Перший напрямок — навчання і підготовка населення. Стрілецькі вишколи та тренінги із домедичної допомоги мають бути доступними для всіх охочих.
  • Другий напрямок — підтримка і забезпечення батальйонів тероборони, які будуть діяти у Львівській області. 
  •  І третій напрямок — облаштування необхідної інфраструктури.

«Розраховувати тільки на себе і не сидіти склавши руки – це найкраща гарантія нашої з вами безпеки. Тому навчаймося нового і не втрачаймо впевненості у своїх силах», - вважає Маркіян Лопачак.

За словами голови фракції «Європейська Солідарність» у Львівській міській раді Петра Адамика, на реалізацію заходів з тероборони у бюджеті міста зарезервували 20 мільйонів гривень.

Ці кошти підуть на матеріально-технічне забезпечення 103 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань, вишколи та навчання з домедичної допомоги для мешканців та школярів, обладнання сховища для хворих та медиків у 1 ТМО на вул. Миколайчука, 9 тощо.

«Депутати наполягали на створенні такої програми, бо зараз маємо такий непевний час, ми усі маємо бути готові. Готували документ разом із працівниками міської ради. Було немало дискусій, також консультувалися зі спеціалістами, з керівництвом 103-ї бригади тероборони, щоб з перших вуст почути, що потрібно зробити місту для реальної підготовки, а не лише декларації готовності на папері. Зрештою, ми вийшли сьогодні в сесійну залу із готовим документом, який є найкращим для мешканців Львова в нинішніх умовах. По коштах ми зараз закладаємо на ці потреби 20 мільйонів гривень», - розповів Петро Адамик.

Також 3 млн 192 тис. грн виділено для організації навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби, а також надання домедичної допомоги для працівників виконавчих органів та депутатів Львівської міської ради та понад 1,5 млн грн - для організації навчань щодо поводження зі зброєю та стрільби і з надання домедичної допомоги для працівників професійної (професійно-технічної) освіти.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові розробили Програму національного спротиву,  в рамках якої учнів старших класів  тримати зброю у руках навчатимуть ветерани російсько-української війни. 

ІА "Вголос": НОВИНИ