Львів попрощається з військовим із Луганської області, який загинув у боротьбі за Україну.

У четвер, 12 жовтня, об 11 годині у Гарнізонному храмі розпочнеться чин похорону Максима Зіневича. Міська церемонія прощання відбудеться на площі Ринок об 11:30. Захисника поховають на Личаківському кладовищі.

Максим Зіневич народився в селищі Марківка, що на Луганщині. Навчався у місцевій школі, а згодом проходив військову службу в складі 6-го навчального артилерійського полку.

Після служби працював на «Марківському сирзаводі».

Упродовж 2015-2019 років чоловік виконував завдання у зоні АТО в складі 3-го прикордонного загону ім. Героя України полковника Євгенія Пікуса.

Максим повернувся до цивільного життя у 2019 році та почав працював у будівельній сфері. Через два роки закінчив Марківський професійний аграрний ліцей. Захоплювався автівками, був вправним майстром.

Добровольцем пішов на війну в перший день повномасштабного вторгнення росії. Воював у складі 8-го окремого гірсько-штурмового батальйону.

Згодом захисник переїхав на Львівщину та в лютому 2023 року приєднався до лав 103-ї окремої бригади ТрО. Боровся проти росіян на Харківщині. Нагороджений численними відзнаками за особисту мужність.

Військовослужбовець загинув 4 жовтня у 35-річному віці. У Максима Зіневича залишилися батьки, двоє братів, дружина та двоє дітей. Вічна пам'ять Герою!

Львів попрощається з уродженцем Луганщини, який віддав життя за Україну

ІА "Вголос": НОВИНИ