У четвер, 20 травня, у Львові пройшла церемонія прощання з колишнім головним диригентом опери Михайлом Дутчаком. Так, прощання відбулося у Національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це повідомили на сторінці театру у Фейсбук. Відомо, що Михайла Дутчака за традицією проводили оплесками. Поховали знамениту постать на Личаківському кладовищі. Генеральний директор-художній керівник театру Василь Вовкун, зазначив, що Михайло Дутчак увійде в історію театру «українською класикою, світовою класикою, першопрочитанням музики Мирослава Скорика».

«Ми часто говорили з ним про те, що живемо два життя – побутове і творче. Забуваючи за побут, вивищували творчість.Нехай Бог обійме тебе і прийме у свій ангельський оркестр, де ти будеш молитися за всіх нас», - додав Вовкун.
Про Дутчака говорили, що він поводив себе досить скромно і йому завжди було ніяково від оплесків у свою адресу. Під час церемонії прощання для Дутчака виконали одну із його найулюбленіших вистав. Варто зазначити, що головний диригент помер на 68-му році життя через важку хворобу. [media=68720,68725,68730,68732]

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ