У вівторок, 26 березня, у Львові попрощаються з полеглим Героєм Іваном Квіткою.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Іван Квітка (13.02.1994-15.03.2024) Львів’янин.

У ранньому віці втратив батьків, тож своє дитинство провів у стінах Червоноградської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Тут здобув повну середню освіту.

Після закінчення 11-го класу вступив до Державного навчального закладу «Ставропігійське вище професійне училище міста Львова» та здобув професію «столяр».

Впродовж свого життя працював у різних сферах, а протягом останнього періоду – на гуртовому ринку сільськогосподарської продукції «Шувар». Обожнював рослини, захоплювався творчістю української виконавиці Ірини Федишин та відвідував усі її концерти. За словами друзів та знайомих, був «доброю, життєрадісною та веселою людиною, завжди приходив іншим на допомогу».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів. Спершу виконував бойові завдання у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони, згодом вступив до складу 103-ї окремої бригади територіальної оборони Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на Харківщині.

У Івана Квітки залишилися друзі, колеги та побратими.

ІА "Вголос": НОВИНИ