Велопростір Львова збільшується. У 2019 році в місті планують реалізувати масштабні плани з будівництва велосипедних доріжок на 4 великих дорогах – вул. Любінській, Сихівській, Кн. Ольги, та пр. Чорновола. Роботи тривають на усіх об’єктах.

Про це повідомляє кореспондент "Вголосу".

Одним з наймасштабніших проектів є будівництво велодоріжки на вул. Кн. Ольги, яка є найкоротшим зв’язком між великим житловим районом на півдні Львова та центральною частиною міста. На сьогодні витрачено близько восьми мільйонів гривень та зроблено в межах 30% робіт, кошти виділені з міського бюджету. За наявності фінансування цей проект планують закінчити до кінця року. Районна адміністрація утримуватиме ці велодоріжки, як і всю іншу шляхову структуру. Загальна кошторисна вартість об’єкта становить 32 млн 582 тис. грн.

Щодо догляду за велодоріжками , то Орест Тимчишин, голова Франківської РА стверджує, що буде перевірка на тріщини та вибоїни, поки гарантійний термін триватиме, про це сповіщатимуть замовника та підрядника, а коли термін закінчиться то вони будуть виділяти кошти на утримання велодоріжок. Гарантійний термін – 10 років.

"Також ми покращуємо стан автобусних зупинок та встановлюємо паркувальні місця, щоб водії не заважали велосипедистам. Доріжка не заважатиме пішоходам, адже буде відокремлена від пішохідного хідника. Умовно дорога поділяється на 3 частини. Минулого року робітники працювали до мосту, цьогоріч на ділянці, яка йде від мосту до вулиці В. Великого, і остання ділянка, над якою ще не працювали, - від вул. В. Великого до Наукової. Наступного року плануємо втілити в життя проект "Roundabout" на кільці Володимира Великого – Княгині Ольги, цей проект успішно діє на кільці Липинського – Чорновола", - розповів Олег Шмід, директор ЛКП "Інститут просторового розвитку".

Також зараз проводять ремонти громадських просторів та доріг на вул. Сихівській, Любінській та частково Городоцькій.

ІА "Вголос": НОВИНИ