До 2021 року у Винниках, що під Львовом, планують завершити будівництво масштабного соціального проекту — дитячо-юнацького спортивного табору з реабілітаційним санаторієм та об’єктами спортивної інфраструктури. Після цього Львів фактично стане спортивною столицею України.

Про це у прямому-ефірі «Народного толк-шоу» заявив депутат Львівської міської ради, меценат цього проекту Григорій Козловський.

«Два футбольних поля вже повністю готові, ще два гібридних - закінчимо за три місяці (там залишилося зачекати, доки підросте трава). Сама Академія футболу закінчена вже на 90%. Всі меблі вже закуплено. Думаю, до кінця літа зробимо її повністю. Повністю закінчити проект плануємо до кінця 2021 року», - зазначив Козловський.

Депутат наголосив, що спорткомплекс будують не лише для занять футболом, про що зараз багато говорять, а й про десяток олімпійських видів спорту, які стануть доступними для дітей.

«На лижній трасі ми вже ставимо підйомники. Буде багато басейнів - по 50 м та 25 м. Займатися зможе близько 1000 дітей. На лижній трасі буде можливість займатися фрістайлом - це олімпійський вид спорту. Також будуємо спортзал, більший за »Будівельник«. Він готовий вже на 50%. Там можна буде займатися боксом, гандболом, волейболом, боротьбою. Загалом він розрахований на 2000 місць. Також у нас вже є домовленість із президентом федерації регбі про те, що їхні спортсменти тренуватимуться у нас. Загалом буде щонайменше 10 олімпійських видів спорту. Діти зможуть займатися в різних групах. Це буде фактично місто в місті. Це буде столиця спорту, не тільки у Львові, а й в усій Україні», - додав Григорій Козловський.

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ