На Меморіалі Небесної Сотні у Львові відбудеться урочисте підняття національного стягу та молитва за загиблих, а на площі Ринок проведуть фотовиставку.

Сьогодні, 21 листопада, в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Минуло 8 років відтоді, як це свято встановив своїм указом  п'ятий президент України Петро Порошенко на згаду про події Революції Гідності та українців, які загинули від рук режиму президента-втікача Януковича. 

За даними пресслужби Львівської міської ради, цьогоріч в місті відбудуться лише протокольні заходи без масових зібрань, з огляду на карантинні обмеження. О 13:00 на Меморіалі Небесної Сотні урочисто підіймуть національний стяг та помоляться за упокій душ загиблих героїв.

Крім того, з нагоди свята львівський Музей Гідності презентував фото- та відеопроєкт присвячений двом революціям - Помаранчевій та Євромайдану. автори ролика закликають не забувати історію боротьби українців за свободу та пам'ятати про ціну, яку нам довелось сплатити за неї. 

Також в середмісті Львова, біля міської Ратуші, відкрита фотовиставка «Євромайдан у Львові. Початок». Упродовж тижня вона доступна для всіх. Серед експонатів - фотографії першим мирних акцій протесту, які відбувались у листопаді та грудні 2013 року. 

Нагадаємо, 21 листопада 2013 року в україні розпочались масові акції протесту через зрив угоду про асоціацію ЄС тодішньою владою на чолі з президентом Януковичем. Першими на акції протесту вийшла молодь та студенти у Києві та Львові. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ