Колектор на вулиці Чорновола має працювати на повну, бо він стягує практично всю воду зі Львова. Але сьогодні він знаходиться у критичному стані.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA розповів депутат Львівської міської ради від «ВАРТИ», голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич.

 Ігор Зінкевич зауважив, що більшість вулиць у Львові не мають сучасних підземних комунікацій, через що щоразу під час зливи Львів «пливе». Така ситуація, додав він, була і на вулиці Стуса до проведення там ремонтних робіт.

Сьогодні ж проблема несправних колекторів є на вулицях Заньковецькій, Чорновола та ін.

 “Колектор на Чорновола має працювати на повну, бо він стягує практично всю воду зі Львова. Але сьогодні він у критичному стані, він проломлюється. Коли у нас іде злива, то на Чорновола страждають не тільки люди, не тільки автомобілі, а й будинки, підвали та підземні гаражі. І те, що ми з цим колектором на Чорновола нічого не робимо, а просто щораз у піднімаємо це питання і обговорюємо, то це призводить до такої критичної ситуації як зараз”, – сказав Ігор Зінкевич.
Він додав, що ще у 2018 році були перші спроби виправити ситуацію з колектором на вул. Чорновола, однак до сьогодні проблема не вирішена.
 “Ціна 50 мільйонів за новий колектор – страшна, але вона допоможе вирішити питання підтоплень у районі вулиці Чорновола”, – акцентував депутат Львівської міськради.
Нагадаємо, 25 червня Україною пронеслася негода. Потужні дощі і град наробили лиха у багатьох містах країни. Найбільше від стихійного лиха постраждав Львів. Там рясні опади дощу затопили вулиці, а сильний вітер поламав десятки дерев.

ІА "Вголос": НОВИНИ