У місті запровадять значні обмеження на проведення масових заходів, зміни торкнуться закладів громадського харчування, спортивних та освітніх установ.

Львів, як і вся Україна житиме у жовтій зоні. Обмеження, які діятимуть у місті, будуть такими ж, як і у всіх інших частинах держави.

Про це в ефірі проєкту “Народне толк-шоу” на телеканалі NTA розповів секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

“Будуть значні обмеження щодо масових заходів, закладів громадського харчування, спортивних та освітянських залів. Власне щодо освітянських залів зараз відбуваються найбільші дискусії”, – розповів Лопачак.

Адже необхідно, щоб 80% персоналу освітнього закладу були вакциновані мали негативний ПРЛ-тест, дійсний протягом 72 годин або ж нещодавно перехворіли коронавірусом.

“Була інформація, що працюватиме лише Український католицький університет, тому що він має необхідну кількість провакцинованого персоналу. Є низка вищих навчальних закладів, які доходять до цієї межі. Я все ж сподіваюсь, що до четверга вдасться їм вдасться дійти до неї”, – зазначив секретар міськради.

Окрім того, він повідомив: було ухвалено рішення встановити у Львові додаткові 12 пунктів вакцинації у найбільших школах міста, які мають найменшу динаміку вакцинації.

“У дуже багатьох школах кількість вакцинованих коливається 60-80%, щоб можна було за бажання освітян це все підтягнути”, – зазначив Маркіян Лопачак.

Нагадаємо, за даними МОЗ, у 21 області України та Києві рівень захворюваності населення на коронавірус перевищує норму.

ІА "Вголос": НОВИНИ