Напередодні Нового року та Різдвяних свят на вулицях Львова панує унікальна святкова атмосфера. У яскраве оздоблення вже «одягнулися» вітрини магазинів та кав'ярень, а незабаром казковими вогнями засяє й головна ялинка міста.

Кореспондентка ІА «Вголос» прогулялася центром, аби показати читачам, як Львів готується до зимових свят.

До Нового року залишилось трохи більше як два тижні. Утім відчути, що наближаються зимові свята, у Львові можна вже зараз.

Вулиці міста, вкритого білою ковдрою пухнастого снігу, за традицією прикрашають казковими декораціями. Яскравими кольорами виблискують та переливаються вітрини магазинів та львівських кав'ярень.

У місті панує дивовижна атмосфера, яка надихає, створює чудовий настрій та повертає нас у безтурботне дитинство. Прогулючись Львовом, й справді хочеться вірити: дива існують. 

Так, на площі Ринок поблизу Ратуші вже функціонує традиційна ковзанка. Льодовий майданчик львів'яни та гості міста зможуть відвідувати аж до 10 березня 2022 року. 

На площі перед Оперним театром уже встановили головну ялинку міста. Красуню, заввишки 17 метрів, урочисто засвітять 17 грудня о 18:00, напередодні Дня святого Миколая. Святкове дерево прикрасять рідвяними павуками та святковими гірляндами. 

Цьогорічну різдвяну ялинку привезли із села Оброшине Львівської області. Її подарував місту 86-річний мешканець села Василь Іванович Козленко. 

А які ж різдвяні свята без подарунків та забави? 17 грудня у місті відкриють традиційний Різдвяний ярмарок. Він працюватиме одразу на двох локаціях, тож мешканці та гості міста зможуть поласувати смаколиками, запашним глінтвейном та придбати подарунки для рідних і на площі Ринок, і на проспекті Свободи. 

Ще трішки – і ми зможемо вже сповна насолодитись атмосферою свят, що ось-ось ступлять на поріг. Утім навіть зараз можна сміливо вирушати в центр у пошуках гарного настрою та натхнення.

Наша перша зупинка — площа Ринок. 

Святковий настрій мешканцям та гостям Львова створює й яскрава ілюмінація на прилеглих до головної площі міста вулицях. 

Завітаємо на площу Катедральну, заклади якої вже також оздобили новорічними прикрасами та ялинками.

Увагу до себе привертають й казкові вітрини та прикрашені фасади будинків на вулицях Вірменській, Лесі Українки та Краківській. 

Змінили свій повсякденний вигляд на різдвяний й вулиці Староєврейська, Братів Рогатинців, Валова, Коперника.

Нагадаємо, з 23 листопада у Львові стартував конкурс на найкраще оформлення вітрин, брам, вікон та балконів до новорічних та різдвяних свят. Таку ініціативу Львівська міська рада створює щороку, а переможці отримують за це грошові винагороди.

ІА "Вголос": НОВИНИ