Новорічні ялинки, які мешканці виносять зі своїх осель після завершення свят, можна переробити у добрива.

Про це сьогодні, 12 січня, під час брифінгу повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова.

За її словами, ялинки – це зелені відходи, а не тверді побутові. Тому вони підлягають утилізації, як зелені відходи. А потім цей компост використовують у парках, аби посадити нові рослини.

Як пояснила директорка департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Оксана Кошак, ялинку треба винести до смітників, але не кидати у контейнер, а покласти поруч. Комунальники її зберуть та вивезуть на компостувальну станцію. Якщо ж мешканці кидатимуть ялинки у сміттєві контейнери, то користі з цього не буде жодної – дерева просто вивезуть на сміттєзвалище. Також з ялинок просять познімати всі прикраси та дощики, аби вони не засмічували дробилку.

Вивозитимуть ялинки з будинків, де створені ОСББ, в ніч з 22 на 23 січня, та в ніч з 29 на 30 січня. З будинків, які обслуговують управляючі компанії, - в понеділок 24 і 31 січня.

«Ми просимо розбирати та виносити ялинки у суботу», - каже Оксана Кошак.

Хто не схоче очікувати на вивіз ялинки, може сам її завезти на компостувальну станцію, на вул. Пластова, 13.

Окрім того, у Львові розмістять мобільні пункти збору ялинок. Вони працюватимуть 15 січня та 5 лютого з 11.00 до 15.00 за такими адресами:

  • м. Львів, вул. Замарстинівська, 167а;
  •  м. Львів, вул. В. Великого, 14 а (вхід в кінотеатр «Сокіл», що у парку «Горіховий Гай»);
  • м. Львів, вул. Виговського, 34 (Залізнична районна адміністрація);
  • м. Львів, вул. Шафарика, 15 (вхід в лісопарк «Погулянка»);
  • м. Львів, просп. Чорновола (на площі поруч із шиномонтажем «Шипшина»);
  • м. Львів, вул. Хоткевича (вхід в парк Святого Івана Павла II Папи Римського, поблизу церкви Різдва Пресвятої Богородиці).

ІА "Вголос": НОВИНИ