Павлик Бокало народився 11-го липня 2007-го року з діагнозом ДЦП, спастичний тетрапарез. Це стало наслідком важких пологів, під час яких дитина ледь не загинула.

Про це редакції «Вголос» розповіла мама хлопчика, Галина Захараш. 
"Павлик травмований при родах дитину витискали ліктями та накладали кліщі на голову і дитина посиніла і майже не дихала. Після чого попала у Львів у  лікарні ОХМАДИТ, його повезли до реанімації. Після чого ми почали лікувати Павлика у Львові, кололи коштовні препарати, як, наприклад  цереброкурин", - говорить жінка.
Родина Павлика спробувала різні варіанти лікування. Зокрема, хлопчик проходив реабілітацію у доктора Козявкіна у Трускавці, у Новоазовську Донецької області (до окупації міста російськими військами), в центрі Вернигора, у різних клініках Києва. Багато лікували судоми, адже Павлик після реанімації не сидів і не тримав голови.

Хлопчик у три роки почав тримати голову та у сім років сів самостійно. За словами матері, цим родина завдячує  працівниками міжнародної реабілітаційної клініки Козявкіна в Трускавці, які витягнули дитину.



"Ми зробили Павликові операцію на ніжку і зараз потрібно постійні реабілітації у клініці Козявкіна та в реабілітаційному центрі в Модричах. Та у нас у сім'ї є троє дітей. Менша Златочка ходить у садочок, де з дитиною займаються логопеди та дефектологи, бо дівчинка не говорить, кожного місяця треба донечці препарати за кордону", - роз'яснює мама.

Ліки для дітей Галина Захараш купує у постачальників у Львові. На лікування коштовними  закордонними препаратами  треба щомісяця від 10 до 17 тис. грн.
 
"Павлик дуже хороший хлопчик, добрий ніжний, він хоче жити, ходити, говорити, та радіти життю. У Павлика дуже поганий зір, хлопчик добре не бачить, але моя найбільша мрія, щоб мої діти були здорові, та щоб усі діти на землі, були здоровенькими Я стати на роботу не можу і за кордон поїхати не можу, щоб заробити гроші, бо мушу бути цілодобово з ними", - говорить мати Павлика. 
Галина Захараш закликає всіх небайдужих допомогти їй врятувати сина. 

"Щиро дякую вам що погодились нам допомогти бажаю вам міцного здоров'я та Божого благословення Божої ласки Божої опіки довгих та щасливих років життя, нехай ваше добро вернеться вам сторицею", - говорить жінка. 
 
Реквізити для допомоги. 
5168742732335355
Приват банк,  Захараш Галина Степанівна.

ІА "Вголос": НОВИНИ