Понад 500 кг книг на різну тематику, але - російською мовою, принесли мешканці Львова до Львівської обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука.

Як розповіли «Вголосу» у бібліотеці, протягом двох тижнів, відколи тут оголосили збір книжок російською мовою, аби здати їх на макулатуру сюди приносили різні книги. 

«Приносили і книги російських авторів, і книги, перекладені на російську мову. Приносили і у м'яких обкладинках, і дуже хорошого друку, на хорошому папері та з гарними обкладинками. Але все одно - це макулатура», - каже заступниця директора з інформаційно-методичної та кадрової роботи КЗ ЛОР «Львівська обласна бібліотека  для юнацтва імені Романа Іваничука» Наталя Білута.

За її словами, книги приносили цілими родинами. Було так, що несли тато, мама і діти. Несли величезними стосами. 

Вік осіб, які вирішили таким чином позбутися непотребу у родинних бібліотеках також різний - від молоді до досить поважних людей. 

«Були серед них і особи, які, певно, все життя збирали ці книги, купували, читали їх. Ми розмовляли з ними. Звісно, не випитували, чому вони вирішили здати ці книги на макулатуру. Але з вимови було чутно, що ці люди звикли розмовляти російською мовою», - зауважила вона.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові у бібліотеці на площі Ринок закликали львів'ян приносити книжки, видані російською мовою, до них, аби потім здати все купою на макулатуру, а отримані кошти скерувати на потреби українських воїнів. 

То ж львів'яни мають ще два дні аби долучитися до акції, тому що в понеділок вся ця макулатура поїде на пункт збору вторсировини. Там її зважать. А про результати в бібліотеці пообіцяли відзвітувати на своїх сторінках в Інтернеті. 

ІА "Вголос": НОВИНИ