У Львові досі немає жодного монумента чи пам’ятного знаку на знак шани новітнім Героям – учасникам російсько-української війни.

Найкраще місце для цього може бути на Підголоско. Так вважають самі учасники російсько-української війни, які створили петицію.

Як пояснив «Вголосу» учасник АТО Сергій Лейченков, меморіал пропонують створити на ділянці, яку виконком зарезервував за його побратимами.

Проте з певних причин  мешканці цього району бажають тут бачити парк, а  не кооперативні будинки бійців.

«Тому ми вирішили піти на компроміс: міськрада виділить нам рівнозначну ділянку в іншому місці в межах Львова. А тут буде парк Захисникам та Захисницям України з меморіалом», - каже Сергій Лейченков.

Він нагадав, що у Львові вже є Меморіал Небесної сотні та Сад пам’яті загиблим воїнам АТО. Проте нема місця, де б вшановували живих захисників України.

«Ми вважаємо, що варто оголосити та провести архітектурний конкурс для побудови парку і меморіалу. Ми готові долучитися фінансово та знайти спонсорів для створення стели або іншої композиції, яку визначать на конкурсі», - зазначив боєць.

Підтримати петицію можна тут.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові пропонують встановити пам’ятник волонтерам. А в пам'ять загиблих воїнів посадили 96 фруктових дерев.

ІА "Вголос": НОВИНИ