Заборонити прокат електросамокатів у Львові, тому що ці засоби пересування становлять смертельну небезпеку пішоходам.

Таку петицію зареєстрував львів'янин Остап Олексів на сайті петицій Львівської міської ради.

Львів'янин переконаний. що саме через водіїв електросамокатів, які не дотримуються жодних правил дорожнього руху, пересуватися пішки містом стало небезпечно. 

«Пішохід більше не вважає себе захищеним на тротуарах та пішохідних зонах. Тільки нещодавно стало відомо про смертельний випадок внаслідок наїзду на пішохода »керманичем« самокату», - каже Остап Олексів.

Вочевидь, авто петиції має на увазі випадок у липні, коли двоє осіб, які їхали на самокаті, збили жінку на тротуарі та втекли. Проте, за даними поліції, потерпіла почуває себе вже добре.

Що ж стосується випадків, коли внаслідок ДТП за участі водіїв самокатів, хтось загинув, то у Львові таке сталося наприкінці липня, коли водій авто, яке збило двох осіб на самокаті, втік з місця аварії, а травмованих покинув. Згодом водіїв самоката доправили до реанімації. 

«Оскільки рух самокатами не врегульований на достатньому законодавчому рівні та, зважаючи на безпеку пересування містом, заборонити прокат самокатів в місті Львові», - вважає Остап Олексів.

Водночас за даними патрульної поліції Львівської області, протягом літа на Львівщині сталося 50 ДТП за участю самокатів. Найбільше їх зафіксували у липні - 25 випадків. 

Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині легкове авто протаранило фуру. 

ІА "Вголос": НОВИНИ