Позбавити диригентку Оксану Линів звання Почесної амбасадорки Львова за її співпрацю з російськими виконавцями та за виконання творів російських авторів.

Така петиція з'явилася на сайті електронних петицій Львівської міської ради.

Так, автор петиції, львів'янин Олександр Сирцов нагадує, що українську диригентку Оксану Линів, яка зараз працює в Європі,  свого часу відзначили званням Почесної Амбасадорки міста Львова.

Водночас виступаючи із патріотичними гаслами Оксана Линів виявилася вкрай нерозбірливою у своїй музичній співпраці, наслідком чого є постійні скандали щодо її співпраці з російськими виконавцями та виконанням творів російських авторів під приводом “музика вище цього і вона не належить одній державі”. Зокрема, як вона сама повідомила на своїй ФБ спільним DVD із записом опери Вагнера “летючий голландець” із заслуженим дєятелем іскуств РФ Дмітрієм Черняковим.

Також Оксана Линів працювала диригентом на тому ж таки Вагнерівському фестивалі із тим же Дмітрієм Черняковим. 7-9 квітня 2022 року у якості музичної директорки Комунального театру Болоньї здійснила постановку опери Чайковського “Іоланта” у якій, за її задумом, мала взяти участь українські та російські виконавці, однак ряд українських виконавців відмовилось стояти на одній сцені з представниками країни-агресора.

«Вважаємо, що така позиція співпраці з музикантами, що представляють країну-агресора є несумісною з пропагандою української культури та перекреслюють всі здобутки Оксани Линів у цій царині. Тому вимагаємо від міського голови Львова позбавити Оксану Линів звання Почесної амбасадорки міста Львова», - говориться в петиції.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», диригентка Оксана Линів також причетна до скандалу у Львові, коли, попри всі протести громадськості, у місті встановили скульптуру-покруч. 

ІА "Вголос": НОВИНИ