Львівський підприємець та альпініст Роман Городечний вирішив стати донором кісткового мозку.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

Городечний заявив, що він майже щодня бачить повідомлення про те, що комусь потрібні кошти на термінову трансплантацію кісткового мозку. Саме тому Роман прийняв рішення стати донором кісткового мозку, щоб мати шанс врятувати людське життя.

«Заповнив коротку анкету про стан здоров'я, не більше 10 хвилин мого часу. Зараз чекаю на доставку тест-набору донора. Далі внесення інформації про мене в загальний реєстр. І якщо мої клітини комусь знадобляться — мене повідомлять про це. Можливо, цього не трапиться ніколи, а можливо, якась людина саме зараз шукає донора», - повідомив Городечний.

Також альпініст закликає інших долучитись до доброї справи, адже  якщо донорів буде більше, то і шанси знайти необхідного донора для хворої людини будуть збільшуватись. Станом на зараз тільки 5411 українців зареєстровано у національному реєстрі (і аж 32 мільйони у світі).

Варто зазначити, що Роман Городечний вважається першим львів'янином, який підкорив  Еверест.

Як писав «Вголос», 14-го травня львів'янин Роман Городечний підкорив найвищу вершину світу. 11 травня туристична група вирушила із Базового табору, а за три дні уже побачила пік Джомолунгми.

Однак при спуску із вершини гори альпіністи потрапили у біду. У них раптово погіршився стан здоров'я. Городечний та його колега киянин Тарас Поздній відбилися від групи. Життя чоловіків опинилися під загрозою, а страхова компанія відмовилася оплатити вертоліт.

Зрештою, альпіністів врятували з Евересту, транспортувавши вертольотом в місто Луклу.

ІА "Вголос": НОВИНИ