Найкращою письменницею у номінації «Сучасна українська література» щорічної головної премії Львівського міжнародного BookForum стала львів’янка Галина Крук.

Її збірку оповідань «Хто завгодно, тільки не я» (ілюстраторка Валерія Печеник), видавництва Vivat відзначено за гармонію витонченого стилю, почуттєвості образів та авторське осмислення дійсності.

Гран-прі конкурсу BookForum Best Book Award-2021 отримав Євген Пшеничний за видання «Ярослав Стешенко. Епістолярний монолог», видавництва «Коло» - за глибоку дослідницьку роботу і високоестетичне художнє втілення.

У номінації «Класична українська література» переміг Леонід (Малошийченко) Чернов за книгу «Чудаки прикрашають світ», видавництва «Темпора» - за перетворення «наших 20-х» на літературний бренд і оживлення некласичних класиків.

Довідково.

Конкурс Best Book Award — щорічна головна премія Львівського міжнародного BookForum, якою з 1995 року відзначають найкращі українські книжки. Організатором конкурсу є ГО «Форум видавців» за підтримки Українського культурного фонду. Цього року на конкурс 100 видавництв подали понад 450 книг.

Нагадаємо, як уже повідомляв «Вголос», у Львові розпочав роботу BookForum.

ІА "Вголос": НОВИНИ